Center Parcs Bispinger Heide har det hele – tæt på Danmark

I udkanten af den lille by Bispingen ligger den store nordtyske feriecenter, Center Parcs Bispingen. Her finder du et af de bedste badelande i Tyskland, beliggende i det enorme feriecenter, der rummer masser af aktiviteter for hele familien. Ferieparken ligger midt på Lüneburger Heide blot få minutters kørsel fra et væld af andre aktiviteter som Heide Park, Snow Dome og Design Outlet i Soltau.

Afstande fra Danmark

  • 228 km fra Padborg – grænsen – ca 2 timers kørsel
  • 207 km fra Puttgarden – færgen – ca 2 timers kørsel
  • 221 km fra Warnemunde (Rostock) – færgen – ca 2 timer 20 minutters

Nyheder i 2020

Der er masser af glæde sig til i Center Parcs Bispinger Heide. Parken brugte nemlig nedlukningen i 2020 til den  tiltrængte opdatering, som vi så længe har sukket efter.

Dette blev fornyet i 2020

  • Gennemgribende renovering af hytterne, der friskes op med ny indretning.
  • Nye vandrutsjebaner og de eksisterende friskes op med interaktiv lys og lyd.
  • Nyt område for familier med mindre børn.
  • Nye interaktive bowlingbaner
  • Ny dyrepark med mulighed for at komme tættere på dyrene
  • Renovering af legepladserne i parken

I alt blev hele syv af Center Parks ferieparker renoveret i 2020, men Center Parcs Bispinger Heide var den eneste i Tyskland. De resterende var parker i Holland og Belgien.

Center Parcs Bispinger Heide badeland

Aqua Dome er det enorme subtropiske vandland, som er smukt dekoreret med grønne planter og ægte palmer over alt. Glem alt om følelsen af at være i en swimmingpool. Dekorationer, planter og selve opbygningen af vandlandet giver følelsen af at være under langt mere eksotiske himmelstrøg. Tag på svømmeture i de små laguner og hyggelige grotter.

Vandrutsjebaner

Badelandet byder på et par rigtig gode rutsjebaner for de fartglade. Derudover er der en udendørs Wild River, som er både udfordrende og sjov. Den ender inde i Aqua Dome og kan benyttes året rundet. Wild River-banen kan bruges af alle, men de mindste børn skal følges med voksne og må bestemt ikke lide af vandskræk. Denne Wild-River er dog noget mere børnevenlig end den man finder i HanseDom.

I midten af badelandet er der en stor bølgepool, små hyggelige laguner og en større spa-pool med plads til 18-20 personer.

For små børn

Til familiens yngste er der flere områder: To mindre pools med sandkasse og flere mini rutsjebaner, samt den såkaldte ‘Drage-pool’ med en lille rutsjebane og små broer over en lille å, som børn kan lege i. Det er lidt adskilt fra resten af vandlandet, hvilket er både godt og skidt. Desværre føles det lidt koldere i ‘Drage-pool’ området, hvilket er en skam.

For de voksne

I forbindelse med badelandet findes også et større wellness-område ‘Aqua Sauna’, som er inspireret af Østens mystik. Her findes et egyptisk saltbad, en saunahytte i original tyroler-stil, et indisk urtedampbad, et romersk bad og en grotte med en pool for voksne og afslapningsafdeling.

Luften i badelandet er vel 30-31 grader og det føles varmere end i andre badelande. Vandtemperaturen i Center Parcs Bispinger Heide er 29 grader, hvilket måske lige er til den kølige side for at få oplevelsen af et tropisk badeparadis. 

Andre aktiviteter i Center Parcs Bispinger Heide

Market Dome giver også adgang til vandlandet og det store legeland Baluba, hvor børn gratis kan lege i de to legetårne, som i størrelse slår mange af de danske indendørs legelande – og så er det GRATIS. Der er endvidere badmintonbaner, bordtennis, trampoliner og en ‘Formel 1’ bane, hvor familiens yngste kan tage et par runder i de små elektriske biler. Disse aktiviteter koster dog og skal betales i receptionen ved indgangen til legelandet.

Klatrevæg

En af de store nyheder i 2019 var det helt nye klatreområde, med hele 9 forskellige 3D-klatrevægge op til ni meter høje og Stairway to Heaven, hvor der også er mulighed for et vildt spring ned i dybderne. Klatreområdet er åbent for alle fra fire år og opefter.

Udenfor findes en mindre klappe-zoo, hvor du kan komme tæt på får, geder, æsler og høns, samt en legeplads med gynger og vipper. Der er også minigolfbane og muligheden for at komme ud og sejle i kanoer i flere af søerne.

I det hele taget er Market Dome omdrejningspunktet for mange af aktiviterne, så sørg for at bo i umiddelbar nærhed af den.

Overalt i parken er der små legepladser, hvilket betyder, at børn ikke nødvendigvis behøver gå hele vejen til Market Dome for at lege lidt. Der vil ofte være en legeplads i nærheden af jeres hytte.

Overnatningsmuligheder

Der er både rækkehuse, fritliggende hytter og hotelværelser i feriecentret Center Parcs.

De fleste af rækkehusene er fra midten af 90’erne, men minder om noget der er ældre. Det vil være synd at kalde rækkehusene for arkitektoniske perler. Det ændre dog ikke ved det faktum, at hytterne er rigtig godt udnyttet og virkelig rummelige. To børn og to voksne kan uden problemer være i hytterne, der hedder Cottages og Eden Cottages – og så er der endda ingen, der skal overnatte i stuen!

Husene findes i tre udstyrs varianter: Comfort (billigst), Premium og VIP (dyrest). Derudover findes en speciel Kids-variant, hvor børneværelset er udstyret med køjeseng og dekoreret i cirkustema.

Der er ikke den store forskel på hytterne, men tommelfingerreglen er, at Comfort hytterne ikke er moderniseret og sagt på en pæn måde: De er godt brugte, men det bør bestemt ikke afskrække dig. Vi (forfatterens familie) har selv overnattet i Comfort-kategorien flere gange.

Premium lejlighederne er næsten samme standard som Comfort, dog med den forskel, at der er fladskærms TV i både stue og soveværelset. Derudover er køkkenet udstyret med mikroovn med grill funktion og badeværelset er udstyret med hårtørre.

VIP hytterne er ny-renoveret i et skandinavisk look. Der er fladskærms tv, mikroovn med bageovn!. Hvis I ønsker et ophold i en lækker hytte, så gå efter VIP, hvor der er kræset lidt mere for indretningen. Samtidig kan I se frem til at få morgenbrødet leveret direkte til døren hver morgen samt håndklæder og sengetøj til alle.

Uanset hvilket variant du vælger kan husene rumme 2 (55 kvm), 4 (55 kvm), 6 (63 eller 87 kvm), 8 (87 kvm). Husene ligger godt placeret inde i skoven, hvilket i sommerperioden kan betyde, at der ikke kommer meget sol ned på terrassen.

Hytterne er udstyret med opvaskemaskine, kogeplader, mikroovn, brødrister, vandkoger og service. Som i mange andre feriecentre, er der ikke ovn her (kun i VIP Eden Cottages), så glem frysepizzaerne og lasagnen, med mindre det kan opvarmes i mikroovnen.

Ved ankomst får du udleveret en lille ‘startpakke’ med et par opvasketabs, en karklud og grydesvamp, hvilket feriecentret bestemt skal have kredit for. Det kunne andre feriecentre lærer noget af!

Hvis du er til høj himmel og udsigt til vand, så bør du vælge en husbåd, der kun fåes i VIP-variant. Der kan maks være 4 personer i husbådene, som ikke er specielt handicapvenlige. Husbådene ligger placeret i en lille sø ca 10 minutters gang fra Marked Dome.

Center Parcs Bispinger Heide

Husk at hele parken er bilfri. Du har adgang i bil til din hytte når du ankommer, samt når du skal hjem. Under opholdet parkeres bilen på den store parkeringsplads uden for parken.

Et godt råd er derfor, at tage cykler, løbehjul eller løbecykler med hjemmefra, da nogle af hytterne ligger 1½ km fra Market Dome.

Det er muligt at leje cykler i parken, men det er på timebasis og derfor ikke løsningen, hvis det skal være jeres faste transportmiddel fra hytten til Market Dome.

I alle hytterne findes en lille trækvogn, som kan bruges til jeres badetøj og indkøb når I skal frem og tilbage fra Market Dome.

Restaurant, butikker og indkøb

Hele feriecentrets omdrejningspunkt er den store Dome i midten af del hele, hvor selve Market Dome er indrettet som en tropisk badeby med mange små vandløb, masser af ægte palmer, fritgående flamingoer, ænder, papegøjer og skildpadder.

Her finder du også en del restaurationer: en bierstube, pandekagehus, fast-food restaurant, pizzaria, buffet restaurant og en sportsbar. Flere med servering på små terrasser langs vandløbene i centret, så man virkelig føler sig hensat til en lille tropisk ferieby. Hver aften er der underholdning i form af live musik, børnedisco, historiefortælling for de mindste (på tysk) og anden underholdning. Prisniveauet er bestemt rimeligt set med danske briller og billigere (og bedre) end tilsvarende danske feriecentre.

Der er også en tøjbutik, en souvenir-shop, et godt supermarked og et super lækkert bageri i Marked Dome. Priserne er en anelse højere end uden for centret, men sammenlignet med tilsvarende priser i Danmark er det bestemt rimeligt.

I nærheden af Center Parcs Bispinger Heide

Center Parcs ligger i udkanten af den lille by Bispingen med et par tusinde indbyggere. Ca 2 km fra hovedindgangen til Center Parcs finder du alle fornødenheder som Lidl, JYSK, Apotek/Materialist og slagter. Der er også et par fine restauranter, caféer, grill og en is-café. Fint hvis du er er løbet træt i restauranterne i Center Parcs eller har brug for toiletpapir, opvaske tabs o.lign. Her kan både Lidl, Edeka og Rossmann i Bispingen anbefales.

Snow Dome

Var det noget at komme ud at stå på ski, så ligger den store SNOW DOME blot 5 km fra Center Parcs. Her kan du stå på ski 365 dage om året! Hele anlægget gennemgik en større renovering i 2013 og står super flot med lift og lækker sne på hele 23.000 m2. I SNOW PARK kan du stå på ski eller snowboard. I RODEL PARK kan du køre på kælk eller bobslæde på en 300 meter lang piste og foran SNOW DOME har de en lille skateboard rampe, som kan benyttes gratis. Bag SNOW DOME er det store bølgebassin NORD WELLE, hvor du kan surfe i de høje bølger. Den har dog kun åbent i sommerhalvåret, da det er en udendørs aktivitet.

Designer Outlet Center Soltau

12 minutters kørsel fra Center Parcs finder du Designer Outlet Center Soltau med mere end 80 butikker, hvor varerne er nedsat ekstra meget. Centret er let at finde og ligger tæt ved motorvej A7 (E45)

Hamburg

Hamburg ligger blot 45 minutters kørsel fra Center Parcs. Der bor mere end 5 millioner mennesker i storbyområdet Hamburg og byen er den 8. største by i Europa med et væld af attraktioner som f.eks. den fantastiske Hafencity, et enestående handelsliv, den flotte promonade Jungfernstieg med de eksklusive butikker og naturligvis verdens største modeljernbane Miniatur Wunderland. Hamburg er bestemt et besøg værd.

Das Verrückte Haus (Bispingen)

Das Verrückte Haus ligge ved siden af SNOW DOME og Go-Cart centeret. Et hus der er bygget på hovedet – altså med taget nederst. Inde i huset er alt også omvendt, så sofaen og bordene hænger ned fra…ja gulvet. Der er 110 m2 hvor alt er vendt på hovedet, en sjov oplevelse for hele familien med mulighed for at tage sjove billeder. Her er åbent alle dage fra 11-19.

Ikke langt fra Center Parcs Bispinger Heide ligger hele to dyreparker. 10 minutters kørsel vest for Center Parcs ligger Greifvogel-Gehege Bispingen, der er et stort rovfugle-reservat med ørne, falke, musvåger og ugler i deres naturlige elementer. Reservatet har åbent for publikum fra maj til oktober.

Wildpark Schwarze Berge

Omkring en halv times kørsel fra Center Parcs ligger den fantastiske dyrepark Wildpark Schwarze Berge, hvor I kan opleve mere end 1000 dyr, som bjørne, ulve, ørne, æsler og vildsvin.

Heidepark

Blot 13 minutter fra Center Parcs ligger den fantastiske forlystelsespark Heidepark, der med 850.000 m2 er en af Tysklands største forlystelsesparker med mere end 50 forlustelser. Hvis du er til fart og spænding kan du tage en af de syv rutsjebaner – der i blandt trærutsjebanen Colossos, som ifølge Guiness Rekordbog 2011 er verdens hurtigste og højeste trærutsjebane. Der er tre vandrusjebaner og med Scream, det højeste gyro-droptårn i verden, går det lynhurtigt nedad i frit fald fra 103 meters højde. Der er noget for alle aldre i Heide Park uanset om du er det de hyggelige forlystelser eller de mere hæsblæsende. Heide Park har åbent fra maj til november.

Center Parcs historie

Center Parcs udspringer oprindeligt fra en hollandsk butik, der solgte sport- og friluftsudstyr. Det var den hollandske entreprenør Piet Derksen, der startede butikken i 1953 og inden længe var der 17 butikker fordelt over hele Holland. Butikkerne begyndte efterhånden også at sælge campingudstyr og i 1968 købte købte Piet et stort område, som han indrettede til feriecenter, hvor hans kunder kunne holde ferie med det udstyr de havde købt i hans butikker. Parken: De Lommerbergen var en stor succes og snart blev teltpladserne erstattet af bungalows. I dag er der 25 ferieparker i Holland, Belgien, Frankrig, Tyskland og Storbritannien.

Center Parcs Bispingen historie

De hollandske parker blev hurtigt et hit blandt tyskerne, som efterhånden udgjorde en stor del af gæsterne i Holland. Derfor blev det besluttet at udvide mod øst og den første Center Parcs i Tyskland, var Center Parcs Bispingen, der åbnede i udkanten af den lille by Bispinger Heide i 1995. Forud var gået mange års tovtrækkeri med de lokale og miljøorganisationer, som på et tidspunkt endte med et regulært byggestop. Center Parcs gik med til at barbere antallet af bungalows ned til 411 – mod de planlagte 611, ligesom parken blev 14 ha mindre. Da den 72 ha store park åbnede den 15. juli i 1995 var der 3.222 sengepladser fordelt på hotel og 411 bungalows. Dermed blev antallet af overnattende turister i kommunen forøget fra 220.000 årligt til 1.100.000.

Kørselsvejledning: Center Parcs Bispinger Heide

Center Parcs Bispingen ligger tæt ved motorvej A7 (E45) og kommer du fra Danmark (Padborg) skal du blot blive på motorvejen igennem Hamburg og ca 50 km syd for Hamburg tage afkørsel 43 – Bispingen (Lige ved SNOW DOME). Herefter går turen igennem den lille by Bispingen og ca 2 km efter byen ligger feriecentret i en skov. Turen fra Padborg til Center Parcs tager godt 2 timer.

Kommer du til Tyskland fra Rødby – Puttgarten kan du undgå tunnellerne under Hamborg og blot tage E47 mod E22 til den møder E45 syd for Hamburg, hvorefter turen går syd på til Bispingen. Det tager omkring 2 timer at komme fra Puttgarten til Center Parcs Bispingen.

Fra Rosstock (Gedser – Rosstock) tager det 2 timer og 15 minutter. Tag E22 mod Hamburg og derpå E45 sydpå mod Bispingen.