De 13 sejeste og bedste badelande i Tyskland

En tur i et badeland er ikke længere bare en tur til det lokale svømmebassin. Når vi besøger et badeland vil vi gerne have en oplevelse. Vi vil prøve sjove vandrutsjebaner, svømme i små grotter, lege i bølgerne, hygge os i wellnessområdet eller måske bare slappe af under en palme.

Du finder det hele i Tyskland, hvor badelandene har udviklet sig markant de senere år og står i dag som nogle af de bedste badelande i Europa, der året rundt tilbyder oplevelser og aktiviteter for både par og børnefamilier.

Men hvilket af de mange er det bedste badeland i Tyskland?

Tysklands bedste badelande

Vi har set nærmere på nogle af allerbedste tyske badelande, som ikke bare er vandlande, men som nærmest kan betegnes som oplevelses-badelande, hvor du uden problemer kan få en hel ferie til at gå.

13. Elypso, Deggendorf

Mindre badeland, som mest af alt nok minder om en god dansk svømmehal. Her er der nemlig både plads til banesvømmere og familier på tur. Højdepunkterne i Elypso er de 3 vandrutsjebaner. ”Jumper” er 25 meter lang vandrutsjebane med en rampe, så turen ender med en flyvetur med blød landing. Derudover er der et klassiske ”rafting” vandrutsjebanerør på 100 meter, som tages på en badering. Sidst, men ikke mindst, kan du prøve ”blackhole” som også er et lukket rutsjebanerør, men som navnet antyder, er røret helt sort, med lyseffekter undervejs. Hvis du kommer til Elypso om sommeren, kan du nyde et udendørs friluftsbad. Der er også mulighed for sauna & wellness i Elypso, hvor du kan vælge imellem forskellige saunaer, infrarød kabiner, dampbad mm. Hvis du kommer på det rigtige tidspunkt, vil du have mulighed for at nyde en vidunderlige solnedgang fra panorama saunaen. 

12. Bahia, Bocholt

Faktisk ligger det originale Bahia i det nordøstlige Brasilien og er kendt for tropiske drømmestrande. Bahia er dog også navnet på et badeland i Bocholt, som indbyder til sjov og afslapning med caribisk atmosfære. En del af badelandet er under et cabriolet-tag, som køres tilbage på varme dage, så du kan nyde det skønne vejr og solens stråler, selvom du er i badeland. I Bahia kan du fornøje dig med vilde rutsjebaner, boblebade, en modstrømskanal, en 3 metersvippe og meget mere. I det tilhørende saunaområde, kan du vælge imellem 10 forskellige sauna og dampbad.

11. Calypso, Saarbrücken

Hvis du leder efter et adrenalinspark, skal du gå direkte til rutchebanerne, som f.eks. “Turbo Slide” (kun 47 meter lang, men den hurtigste af dem alle), 70 fods vandrutchebane eller den 100 meter lange vandrutchebane, Black hole. Den største attraktion er Adrenaloop med en fælde i starten, efterfulgt af et frit fald på 10 meter og et loop. Sauna & Wellness: Calypso har også 5 stjerner fra den tyske saunaforening. Her finder du Rantasauna, Meditation og Birk sauna samt et bryggeri. I krystalgrotten kan du slappe af med farvelysterapi.

10. Fildorado, Stuttgart

Hvis du alligevel er i Stuttgart og har tid, så forkæl dig selv og familien med en tur i Fildorado i Filderstadt. For at være helt ærlig, fremtoner stedet mere som en almindelig svømmehal end et spektakulært badeland med palmer og tropisk stemning. Men, til trods for det, retfærdiggør lækre 30 graders rumtemperatur, 3 virkelig sjove rutchebaner, bølgebassin og et 5-stjernet wellness område helt sikkert et besøg.

9. Wonnemar, Sonthofen & Wismar

Du bestemmer selv, om du vil til Wismar i Nordtyskland eller hellere til Sonthofen i Sydtyskland og få udsigt til Allgäu bjergene. Uanset hvad du vælger får du muligheden for at nyde næsten identiske Wonnemar-badelande. Wonnemar byder på noget for alle aldre og behov. I det store badeland vil du kunne opleve strømkanal, bølgebassin, separat børneafdeling og vilde rutsjebaner, hvoraf “Crazy River”, “Black Hole” og ”Kamikaze” er de vildeste. Der er separat børneafdeling, hvor de i “Wonniland” har deres helt egen eventyrverden. I sauna & wellness området er der forskellige termiske bade og et meget moderne sauna område, samt lækkert udeområde med pools og palmehave.

8. AquaMagis, Plettenberg

Badelandet AquaMagis i den lille by Plettenberg i Nordrhein-Westfalen er intet mindre end et slaraffenland for alle som elsker vandrutchebaner. Her er ikke mindre end 3 rutsjebaner sender dig lodret afsted på turen, hvoraf den ene starter i en kabine, hvor gulvet pludselig forsvinder under dig. Derudover har de 2 ”surfer slides”, hvor du står op under hele turen og giver den som en rigtig surfer-dude. Den store nyhed fra 2018 er deres luftvindtunnel, hvor du har mulighed for at opnå en hastighed på op til 100 km/t via den blæst som bliver sendt igennem vandrutsjebanen samtidig med dig, så hold godt fast! Som ethvert andet tysk badeland, har AquaMagis et tilhørende sauna og wellness område, med saunaer, dampbade, infrarøde kabiner, en stor saunahave, regnskovsbad mm. som er det perfekte sted at slappe af.

7. Miramar, Weinheim

Hvis du elsker vandrutsjebaner, skal du lægge vejen forbi det 45 år gamle Miramer i Weinheim. Et fantastisk badeland ved Waidsee-søen. Hovedattraktion er den 170 meter lange “Hurricane Loop”, hvor du suser igennem to loops efter en start med 10 meter frit fald. Hvis du besøger vandlandet fra oktober til marts, vil du kunne opleve et lasershow om aftenen, efter mørkets frembrud. I sauna området skulle du efter sigende finde verdens 2. største asuba med plads til 250 personer. Men der er også mange andre mindre lækre saunaer, i forskellige temaer.

6. Aqualand, Köln

Et af de populæreste badelande i det vestlige Tyskland er Aaqualand i Köln. Her må du ikke gå glip af deres vanvittige vandrutchebaner, som er nogle af de sejeste du finder i Tyskland. 7 vilde vandrutchebaner sørger for alle de adrenalin kick du overhovedet kan holde til på én dag. Blandt højdepunkterne er det der var verdens første indendørs looprutchebane – med raketstart, Boomerang rutsjebanen og den såkaldte Aquaconda, hvor vandet trodser alle naturlove og løber op. Tag på opdagelse i oplevelsesgrotten, lad børnene lege i det store børnevandland eller nyd de forskellige bade og saunaer i Aqualand, der breder sig over mere end 18.000 kvadratmeter.

5. Hansedom, Stralsund

HanseDom i Stralsund er det perfekte samlingspunkt for familier med børn. Højdepunkterne er de tre store vandrutchebaner, den vilde wild-river og det store bølgebasin. I HanseDom er endvidere et stort wellness og spa-område opbygget som Tusind-og-en-nats-eventyr. Badelandet er flot opbygget med palmer og inka-dekorationer. Badelandet er bygget sammen med et hotel, der er perfekt til en forlænget weekend eller miniferie ved Østersøbyen Stralsund. Se vores omtale af HanseDom HER

4. Palm Beach, Nürnberg

Kristall Palm Beach er et kæmpe stort badeland ved Stein i udkanten af Nürnberg i Sydtyskland. Her vil 14 vanvittige vandrutsjebaner give dig timevis af sjov, hvad enten du er begynder eller professionel rutsjer. Rutsjebanerne udspringer fra to tårne, som køre i temaer ”future world” og ”space center”. Her kan du glæde dig til rutsjebaner som er lige så seje som deres navne “Galactica”, “Turbo Blitz” og ”Black Hole”. Sauna og wellness afdelingen er næsten lige så stort som selve badelandet. Saunaverdenen er indrettet i orientalsk stil med et overvældende tilbud af saunaer, hamam, infrarødekabiner og meget mere.

3. Badeparadies Schwarzwald, Titisee-Neustadt

I det sydlige Tyskland – tæt på den franske og schweiziske grænse ligger Badeparadies Schwarzwald, der virkelig er et badeparadis. Det er opdelt i to sektioner: Palmeoasen, der er et kæmpe vandland for voksne med 180 palmer under et enormt glastag. Her er ro og afslapning i højsædet. Ved siden af Palmeoasen ligger Galaxy, hvor ikke færre end 18 vandrutsjebaner venter på dig. Lige fra familiebanerne og den 180 meter lange X-tube bane til de mere ekstreme vandrutsjebaner som verdens største Monster half-pipe vandrutschebane. Derudover venter den kæmpe wellness-oase på 1. sal med et hav af saunaer og den specielle vital-pool.

2. Tropical Islands, Brandenburg

Når vi taler om det bedste badeland i Tyskland kommer vi naturligvis ikke uden om Tropical Island syd for Berlin. I en tidligere hangar til luftskibe ligger Europas største tropiske vandland under ét tag og her finder du alt hvad hjertet begærer: Caribisk stemning, regnskov, tropebyer, små laguner og et hav du kan bade i – og det bedste af det hele er, at Tropical Island har åbent 24 timer i døgnet – året rundt. Du kan bo både inde i selve Tropical Island i hytter eller telte på stranden, eller tage en overnatning i feriehusene lige udenfor. Tropical Island er og bliver det vildeste!

Se vores omtale af Tropical Island HER

1. Tysklands bedste badeland: Therme Erding, Erding

30 km nord for Munchen i den lille sydtyske by, Erding, der ellers mest er kendt for weissbier, finder du Terme Erding – Europas største badeland. Her er ganske enkelt ALT for hele familien og vi mener Therme Erding er det bedste badeland i Tyskland.

Under tre gigantiske glastag, der kan køres ind når vejret tillader det, ligger blandt meget andet Wellenbad, Spa-område og Galaxy Erding, der er Europas største indendørs vandrutscheanlæg med mere end 26 vandrutsjebaner, blandt andet Magic Eye, der er verdens længste rør-rutsjebane på mere end 360 meter. I alt kan du fornøje dig på mere end 2,5 kilometer vandrutsjebaner!

I det nye Wellenbad sørger fem pools og mere end 300 ægte palmer for den rigtige sommerstemning og i den enorme Vital Oase kan voksne finde ro og afslapning. Terme Erding er ligeledes hjemsted for verdens største wellness og saunaområde med mere end 26 forskellige saunaer, ligesom det nyopførte hotel sørger for den perfekte ramme for en ferie.

Hvad synes du er Tysklands bedste vandland?

Har du været i nogle af badelandene? Hvad er din erfaringer? Skriv en kommentar herunder.