Weissenhauser Strand – Danskernes favorit badeland

Weissenhauser Strand er det største feriecenter i Slesvig-Holsten og et af de største badelande i Nordtyskland med et væld af forlystelser, aktiviteter, jungleland og naturligvis det kæmpe indendørs subtropisk vandland med flere store vandrutsjebaner. Mulighed for overnatning i hotel, ferielejligheder, hytter eller på campingpladsen.

Feriecentret ligger godt placeret ud til Østersøen og en tre km lang strand. Dets placering tæt på den danske grænse gør det til en favorit blandt danske børnefamilier, hvilket da også ses på antallet dansk-indregistrerede biler på parkeringspladserne ved centret.

Afstande fra Danmark

  • 145 km fra Padborg – ca 1 time og 45 minutters kørsel
  • 40 km fra færgehavnen i Puttgarden – ca 30 minutters kørsel

Weissenhäuser Strand badeland

Det subtropiske badeland er med 7.500 kvm et af Tysklands største vandlande og det største vandland i Slesvig-Holsten. Badelandet er løbende blevet udbygget, senest med et stort bølgebassin på hele 4.700.000 liter vand og en ny afdeling med sauna og dampbad.

De mange udbygninger trækker dog lidt ned på helhedsoplevelsen, da vandlandet kan virke lidt rodet og knap så gennemført som andre badelande i Tyskland.

Til gengæld er brugsoplevelsen helt i top, og alt i alt vil alle – uanset alder – kunne fornøje sig i timevis i dette subtropiske badeland tæt på Danmark, hvor vandet er 29 grader og luften 31. Modsat flere andre badelande føles det faktisk ikke koldt at gå rundt i badetøj her, hvilket er et kæmpe plus!

Weissenhauser-Strand-Aqua-Racer

Vandrutsjebaner i Weissenhauser Strand

Er du til vandrutsjebaner bliver du ikke blive skuffet i Weissenhauser Strand. Badelandet indeholder blandt meget andet Aqua Racer, som er Tysklands næst-længste vandrutsjebane med en længde på 214 meter.

Derudover kan fans af vandrutsjebaner glæde sig over Black Whole på 139 meter og Turboracer på 70 meter med et 30 grader styrt. (OBS: Må ikke bruges af børn under 12 år)

I det store vandland er der endvidere en wildriver med navnet Lazy River, hvilket er noget af en underdrivelser, for der er ikke meget lazy over den. Du kastes rundt i de tre små vandfald, mens du glider ned af ‘floden’.

For små børn

Du finder også Tysklands største vand-legeland for mindre børn med tre vandruchebaner og en kæmpespand, som med jævne mellemrum vælter mere end 1000 liter vand ud på de badende.

For familiens yngste er der et større børneområde med to små pools og flere minivandruchebaner og springvand.

For de voksne

For de voksne er der i badelandet et større wellnessområde med saunaer, sanarium, dampbade og boblebade. Der er også mulighed for at købe forskellige former for massage, kurbehandlinger og manicurer.

Dette område er danske-venligt og ikke længere Textil freie Zone. Det betyder, at du i dag kan gå direkte fra badelandet til sauna-området og beholde badetøjet på.

Hele saunaområdet er blevet kraftigt moderniseret i 2019.

Weissenhauser-Strand-wellnessområde

Omklædnings faciliteterne er fine, men er formentlig det, der bidrager det den største forvirring de første par gange. Her klæder du om og tager dit badetøj på, hvorefter du går ind i et fællesområde (både mænd og kvinder).

Her låser du dit tøj og de genstande inde, som du ikke vil have med i badelandet, hvorefter du går mod bruseområdet, som er opdelt i mænd og kvinder. Her tager du badetøjet af og vasker dig, inden du går ind i badelandet.

Det er dog ikke alle, der er opmærksom på, at området mellem omklædningen og bruserne er fællesområde.

Andre aktiviteter i i Weissenhäuser Strand

Børnene vil helt sikkert også glæde sig over det 6.000 kvm store jungleland Dschungelland med levende krokodiller, slanger, øgler, varaner og skildpadder. Her finder du verdens største indendørs højde-klatrebane. Det ‘Forbudte Tempel’ indeholder spejllabyrint, jordskælvssimulator, gravkammer og en interaktiv piratbiograf.

Weissenhauser-Strand-jungleland1

I kan gå på guldjagt i guldvaske-anlægget ‘El Dorado’ og i junglebyen ‘Ballocity’ er der hoppeborg, kuglerum, bordtennis, rutsjebaner og trampoliner samt flere sportsbaner til badminton og basketball. Glæd jer til at spise i den eksotiske junglerestaurant ved ‘Dschungelland’ med mange eksotiske dyr. Det er formentlig feriecentrets bedste restaurant!

Weissenhauser-Strand-Junglerestaurant

Tæt ved centret ligger det enorme Columbus Park, der er et 120.000 m2 stort naturområder med legepladser, hyggelige stier, vand og små øer, der kan udforskes ved hjælpe af hængebroer og tømmerflåder. Det er muligt at leje cykelbåde og kanoer, men kun i sommerhalvåret. Hele området kan dog sagtens benyttes det meste af året og er perfekt hvis ungerne skal have brændt noget krudt af.

I 2012 åbnede Weissenhauser Strand deres nyeste attraktion: Vandsportscentret WaWaCo (Wakeboard, Wasserski og Co), som har åbent i sommerhalvåret.

En 600 meter lange wakeboard- og vandskibane, hvor ramper og forhindringer i den nærliggende sø er et paradis for både øvede vandsportsfolk og amatørerne. Det er muligt at få undervisning af trænerne på stedet.

Der er en lille afdeling med klappedyr og mulighed for ponyridning.

Weissenhauser-Strand-Wawaco

Overnatningsmuligheder

Centret har både ferielejlighederne beliggende i store betonbyggerier – typisk 3 etager og en lille afdeling med bungalows – fristående huse i 2 plan.

I forbindelse med feriecentret ligger det 4-stjernede hotel Strandhotellet med 184 værelser. Hotellet har egen pool- og wellnessområde kaldet ‘Dunenland’.

OBS – Inden du booker:

Vær opmærksom på, at når du booker overnatning i Weissenhauser Strand, så er indgangen til attraktioner som vandland, sauna og jungleland ofte IKKE inkluderet i prisen. Det betales på stedet, hvor der er forskellige pakke at vælge imellem.

At hele feriecentret er bygget for knap 40 år siden kan ses og lejlighederne er bestemt ikke noget æstetisk nydelse at se på udefra. Man får indtrykket af, at man er ankommet til det gamle Østtyskland. Indvendig er lejlighederne dog rigtig fine og rummelige.

Weissenhauser-Strand-lejlighed

Der er dog ikke ovn og opvaskemaskine i lejlighederne, men ellers er de udstyret med det mest nødvendige til en ferie. Husk almindelige fornødenheder som toiletpapir, viskestykker, karklude, opvaskemiddel ect. Ofte har de tidligere lejere efterladt noget, men det er ikke en del af standardudstyret.

Lejlighederne er placeret i 3-etagers blokke og der er ikke elevator. Skal du have barnevogn, klapvogn eller rullestol med på ferien vil vi klart anbefale, at booke en bungalow eller lejlighederne i stueetagen.

Weissenhauser-Strand-lejligheder-udefra

Området er ikke bilfrit, så det er muligt at komme tæt på lejligheden, men desværre matcher antallet af parkeringspladser ikke helt antallet af lejligheder og derfor kan der til tider være fyldt godt op.

Ankomsttidspunkt

Vær opmærksom på, at lejlighederne og husene som regel først ledige fra kl. 17 på ankomstdagen! Kommer I tidligere kan I uden problemer benytte feriecentrets faciliteter. På afrejsedagen skal I være ude af lejligheden og have afleveret nøglen inden kl. 10.

Restaurant, butikker og indkøb

Galaria er den 3000 kvm store sydlandsk inspirerede overdækkede gade, som forbinder feriecentret med det store badeland og mange af de andre aktiviteter i centret, som diskotek, sportsbar, bowlingcenter, minigolf, billard og de mange restauranter.

Der er flere restauranter i Galaria. Ingen af dem vinder Michelin-stjerner, men de serverer udmærket mad. Stedet har eget Edeka supermarked med priser som i almindelige tyske supermarkeder og ved indgangen til supermarkedet er der et lille bageri. Derudover er der frisør på stedet, samt hæveautomat til VISA og MasterCard. 

Weissenhauser-Strand-Galaria

Der er også en tøjbutik, en souvenir-shop, et godt supermarked og et super lækkert bageri i Marked Dome. Priserne er en anelse højere end uden for centret, men sammenlignet med tilsvarende priser i Danmark er det bestemt rimeligt.

I nærheden af Weissenhauser Strand

Inden for en times kørsel fra Weissenhauser Strand ligger flere rigtig spændende byer, som alle er et besøg værd.

Oldenburg Holstein

Oldenburg Holstein ligger blot 8 minutters kørsel fra feriecentret og byder på flere gode restauranter og butikker. Byen var en gang omkranset af en kæmpe ringmur, som det muligt at gå på i dag. Byen er et glimrende bud, hvis I skal have lidt luftforandring fra feriecentret og restauranterne er bedre, end det I vil finde i centret. Hvis I bliver interesseret i lidt historie, så ligger Schleswig-Holsteins største frilandsmuseum, Oldenburger Wallmuseum også i byen. Her er der opbygget en mindre landsby og en lille havn.

Plön

Blot en halv times kørsel fra Weissenhauser Strand ligger den historiske slotsby Plön med den idylliske gamle bydel omkring slottet Plöner Schloss, der har tronet over byen i mange hundrede år. Det er muligt at komme ind på slottet på en af de daglige rundvisninger, som er gratis. Det var i øvrigt den danske Kong Christian d. 8, der malede slottet hvidt, da området var under dansk herredømme. Byen Plön ligger smukt placeret midt i det Holstenske Schweiz, et område der er domineret af bakker, skover og mere end 200 søer.

Lübeck

50 minutters kørsel syd for Weissenhauser Strand ligger Hansestaden Lübeck, der kaldes ‘Alle hansestædernes dronning’. Byen blev grundlagt i 1143 og var den første vesterlandske by ved Østersøen. Lübeck er berømt for sit fantastiske julemarked, men den gamle by er bestemt er et besøg værd på alle tider af året, med sine charmerende bindingsværkshuse, det gamle kloster og den spændende gågade.

Historien bag Weissenhauser Strand

Weissenhauser Strand blev bygget i midten af 70’erne under det store Østers byggeboom. Centret slog dørene op i 1976. Centret er løbende blevet udvidet og moderniseret.

  • I 1988 åbnede Galaria – den store centergade, der forbinder de mange restauranter og aktiviteter med badelandet.
  • I efteråret 2014 og frem til starten af 2015 renoveres dele af Galaria, hvilket betyder, at enkelte restauranter kan være lukkede.
  • I 2019 startede man på en større renovering af lejligheder og hytter i centret. Et arbejde, der stadig er i gang.
  • I efteråret 2019 åbnede det store bølgebassin og den nye sauna og dampbad afdeling.

Kørselsvejledning til Weissenhauser Strand

Weissenhauser Strand ligger 50 km øst for Kiel i det flotte område, der går under navnet Holstenske Schweiz. Feriecenteret ligger helt ud til en tre km lang strand ved Østersøen på den ene side – kun adskilt af et dige. På den anden side af centret ligger søen Wesseker See.

Turen fra Kiel til Weissenhauser Strand via rute 202 er ikke den hurtigste og turen går igennem flere mindre byer, hvor max hastigheden er 50 km/t. Så når GPS’en siger 50 minutter skal du også afsætte 50 minutter til turen. Politiet er jævnligt på strækningen, derfor nyd ferien og undgå de dyre hilsner fra det tyske politi.