HolstenTherme – Dreiklang Spa Resort – Det overseete badeland

Hvis du har taget turen sydpå via motorvej E45, er du sikkert kørt forbi HolstenTherme og har været helt uvidende om, hvilken perle af et badeland, der gemmer sig blot et stenkast fra motorvejen. Det vil jeg gerne lave om på.

HolstenTherme er dels et af de letteste nordtyske badelande at køre til, dels fremstår badelandet i dag som et fint alternativ til de store feriecentre Weissenhauser Strand og Center Parcs i Bispingen.

Det er ikke her du booker flere ugers ferie, men i kombinationen: Storbyferie i Hamburg, vandland, spa og wellness er stedet fantastisk….især hvis der er børn med. Badelandet er ikke stort, men stort nok til, at børnene vil hygge sig i mange timer efter en dag i Hamburg – og samtidig er deres wellness og spa i særklasse

Afstande fra Danmark

  • 130 km fra Padborg – grænsen – ca 2 timers kørsel
  • 134 km fra Puttgarden – færgen – ca 2 timers kørsel
  • 190 km fra Warnemunde (Rostock) – færgen – ca 2 timer 20 minutter

HolstenTherme badeland

Med ægte palmer, blomstrende orkideer, hyggelige laguner og sydlandsk stemning gør stedet hvad det kan, for at du skal glemme, at du befinder dig i Nordtyskland. Centrum i det mere end 3000 m2 store HolstenTherme, er et stort vandland med 32 grader varmt vand og 30 grader i luften.

Her finder du et hav af attraktioner som tropisk regn, massagebænke, gejsere, spabade og babybassinet.

Fra vandlandet er der adgang til sportsbassinet, børneområdet, det store wellnessområde og den nye udendørs pool, der er åbent året rundt – og som naturligvis også har 32 grader varmt vand. Det hele er placeret i en stor park, hvor der også er et større friluftsbad, som dog kun har åbent i sommermånederne.

Vandrutsjebaner i HolstenTherme

Ja, det er desværre lidt i overkanten at skrive ‘Vandrutsjebaner’ i flertal, for der er kun en enkelt…indtil videre. Det er den 92 meter lange ‘Black Hole’, der med lyseffekter, sender dig nedad i fuld fart. På stopuret kan du se, hvor hurtig du var. Måske får du dagens hurtigste tid.

Vandrutsjebanen er i den middelsvære kategori (Rød) og anbefales kun til børn over 6 år. Der plejer dog ikke at være problemer med at få mindre børn med, hvis blot de sidder sammen med en voksen.

Vandrutsjebanen blev opført i forbindelse med en større ombygning i 2014 – og noget kunne tyde på, at der på sigt kommer endnu en vandrutsjebane. Det ser i hvert fald ud som om, der er gjort plads til det i trappetårnet.

For små børn

De allermindste har et babybassin, der ligger inde i selve vandlandet, hvor vandet er 33 grader varmt. Babybassinet er udstyret med flotte dekorationer, en lille vandrutsjebane og en slange, der sprøjter med vand. Med en vanddybde på 20 og 45 cm, kan familiens yngste hygge sig her i mange timer.

De lidt større børn – op til 10 år – har deres helt eget område kaldet Kinder Karibik (Børne Caribien) med to pools ved siden af hinanden. Et plaske/soppebassin op til 40 cm dyb og et børnebassin hvor vandet er 75 cm dybt. Her finder I også lege piratskibet, der er strandet på Tysklands eneste koralstrand. Ved siden af soppebassinet kan børnene tage på jagt i guldkanalen.

For de voksne

For de voksne er der et kæmpe saunaområde, der virkelig er værd at køre efter. Saunaområdet fik i 2008 udmærkelsen: ‘Premium Sauna’ af de tyske Saunaforbund, som et af de seks bedste saunaer i Tyskland.

Hvis du vil unde dig selv lidt selv-forkælelse, så husk, at det er tekstil freie-zone. Du skal med andre ord være nøgen, men det er naturligvis helt i orden at have et håndklæde rundt om livet. Her kan du læse hvor man skal være nøgen i de tyske saunaer og wellness-områder.

Saunaområdets centrum er en markedsplads, der leder tankerne hen på Tusind-og-en-nats eventyr. Her har du adgang til både saunabaren og en restaurant, samt de fem fantastiske saunaer, der tager dig med på en tur rundt i verden.

Du kan starte i dampbadet med en omgang peeling, hvorefter turen går til den 85 grader varme Himalaya salthule-sauna. Den japansk-inspirerede Fang-Song Meditations Sauna har roligt meditationsmusik, Stillehavssaunaen Pengalaman (der er 95 grader varm!) har  eksotiske dufte og den afrikanske Kalahari-sauna er udstyret med dyrelyde og afrikanske urter til sauna gus’en. Du kan naturligvis også tage i den traditionelle finske sauna, i dampbad eller lade dig forfriske af en tur i tropisk regn.

Ved siden af saunaområdet har HolstenTherme bygget den nye SoleRelax-pool, hvor du kan slappe fuldstændig af i det 33 grader varme saltvand. Der er 6% saltlage i poolen, der er beriget med mineraler og sporstoffer, hvilket skulle være med til at aflaste led og rygrad samt stimulere blodcirkulationen. Efter sigende skulle en tur i SoleRelax-poolen være godt i den kolde tid at holde influenza og forkølelse på afstand. Vær opmærksom på, at det koster €2 for 20 minutter i SoleRelax-poolen.

Andre aktiviteter i HolstenTherme

Hvis du gerne vil holde dig i form har du muligheden i det store fitness-område, de er bygget op efter principperne i Feng-Shui-læren. Her finder du crosstrainere, løbebånd, cykler og andre fitness-redskaber. Det koster dog ekstra, hvis du som gæst i badelandet vil en tur i fitnesscentret.

HolstenTherme ligge klods op af en større park med panorama-terasser, skønne stier og et stort friluftsbad, der er åben i sommermånederne. Også her er vandet opvarmet til 25 grader (28 grader i børnebassinet). Friluftbadet skulle i øvrigt være gratis for alle i åbningstiden.

Overnatningsmuligheder ved HolstenTherme

Ved siden af HolstenTherme ligger det 4-stjernede hotel Dreiklang Business & Spa Resort, der er direkte forbundet med badelandet via en såkaldt badekåbegang. Du kan altså gå direkte fra hotellet og ind i badelandet. Hvis du ikke har badekåbe med hjemmefra, kan du leje dem på hotellet til €5, men så er det også med tøfler.

Vær opmærksom på, at på trods af navnet Hotel Dreiklang Business & Spa Resort, så giver et ophold på hotellet ikke adgang til HolstenTherme. Billetter skal købe separat, hvilket overrasker mange, da hotellet ofte bruger billeder fra badelandet i deres reklamer. Vi har netop forespurgt om der er mulighed for at få rabat, når man overnatter på hotellet, hvilket vi ikke har fået svar på endnu.

Men det skal dog retfærdigvis siges, at det er forholdsvis billigt at bo på hotellet. Et ophold i et dobbeltværelse uden morgenmad koster omkring €125.

Hotellet har i alt 60 værelser fordelt på enkeltværelser, samt dobbeltværelser i kategorierne Classic og Comfort, familieværelser og nogle få suiter. Værelserne er store og velindrettede og de er alle udstyret med et 70″ stort TV og wifi. Vær opmærksom på, at i weekenderne er hotellet ofte vært for større fester og bryllupper, hvilken kan give lidt støj – særligt for de værelser, der vender ud mod haven.

Hvis du regner med den vilde luksus fordi det er et fire-stjernet hotel, så vil du nok blive skuffet. Jeg vil kalde det et rigtig godt tre-stjernet hotel og hvis du gør det samme, så undgår du at blive skuffet og bliver måske endda positivt overrasket.

Restaurant

Der er to restauranter på hotellet ‘Laurbær’ og ‘Spisekammeret’, der serverer god, tysk mad. Men at dømme efter en del anmeldelser, så er det ikke her du skal regne med at løbe ind i nogle Michelin-stjerner. Men du bliver sikkert mæt.

I nærheden af HolstenTherme

Hele feriecentrets omdrejningspunkt er den store Dome i midten af del hele, hvor selve Market Dome er indrettet som en tropisk badeby med mange små vandløb, masser af ægte palmer, fritgående flamingoer, ænder, papegøjer og skildpadder.

Dodenhof Kaltenkirchen

I gåafstand fra badelandet ligger stormagasinet Dodenhof Kaltenkirchen, der vel bedst kan betegnes som en tysk udgave af Magasin. I Dodenhof finder du tøj til hele familien, indretning og møbler, sportsudstyr, ja selv en kæmpe haveafdeling. Der er et par spisesteder og et kæmpe legeland, hvor familiens yngste kan få masser af timer til at gå. (Entre €3,95)

Hamburg

I bør bestemt ikke snyder jer selv for et besøg i Tysklands næststørste by, Hamburg, der ligger blot 38 km fra HolstenTherme. Hamburg er en fantastisk by, der byder på alt inden for shopping, kultur og gastronomi, ligesom der er et hav af seværdigheder som f.eks. verdens største modeljernbane Miniatur Wunderland, havneområdet, udbryderspil og den store zoologiske have.

Designer Outlet Neumünster

Blot 20 minutters kørsel (24 km) fra HolstenTherme ligger det store Designer Outlet Neumünster, hvor mere end 120 designerforretninger tilbyder designertøj med store rabatter. Du finder Gucci, Hugo Boss, Calvin Klein, Diesel og mange andre mærker. Der er et par restauranter, caféer og en iskiosk i centret.

Lübeck

En times kørsel ligger en af Tysklands mest kendte handelsbyer, Lübeck. Byen er nok mest kendt for marcipan og naturligvis sit store julemarked, men året rundt er den historiske by et besøg værd.

Kørselsvejledning til Holsten Therme

Der findes næppe et badeland, der er lettere at komme til end lige præcis HolstenTherme. Badelandet ligger blot 2 km fra motorvej E45 (A7). Kør af ved frakørsel 18 Kaltenkirchen – forbi stormagasinet Dodenhof, hvorefter HolstenTherme ligger inde til højre.