Ostsee Dampland – Feriecenter tæt på Danmark

Blot 70 km syd for den dansk/tyske grænse i byen Damp ligger denne lille perle af et ferieresort, der byder subtropisk badeland, wellnessområder, restauranter, masser af aktiviteter både ude og inde – og det hele ligger direkte ud til en to km lang sandstrand ud til Østersøen.

Vi har set nærmere på, hvad der venter dig i dette feriecenter, der er det nordligste i Tyskland.

Afstande fra Danmark

  • 70 km fra Padborg – grænsen – ca 1 timers kørsel

  • 140 km fra Puttgarden – færgen – ca 2 timers kørsel

Nyrenoveret

Det mere end 40 år gamle feriecenter Ostsee Resort Damp har i mange år stået lidt i skyggen af storebroderen Weissenhauser Strand, hvilket er synd, for Ostsee Resort Damp er et godt tilbud for danske familier, som ønsker ferie-feeling uden vilde vandrutchebaner.

Stedet har de seneste år gennemgået en større modernisering, så hele det store resort i dag fremstår i vikingetema. I 2020 kom turen til Ostsee Hotel, hvor størstedelen af værelserne blev renoveret, så de i fremstår  flotte og mere tidsvarende. For at leve op til vikingetemaet, har hotellet skiftet navn til Ostseehotel Midgaard.

Stedet domineres af to ikke specielt kønne højhuse, men når man er på området bemærker man dem stort set ikke.

Ostsee Damp Resort badeland

I juni 2014 slog feriecenteret dørene op til det mere end 60 millioner kroner dyre subtropiske vandland Entdeckerbad, som direkte kan oversættes til Opdagelsesbadet.

Modsat mange andre badelande og ferieresorts, der gerne vil have deres vandland til at ose af palmestrande under sydligere himmelstrøg, er Ostsee Resort Damp gået i den hele anden retning.

De har kigget mod nord og bygget et vandland og wellnessområde inspireret af de nordiske lande og vores vikinger. Resultatet er et stilrent og lækkert badeland med flere pools og en stor klippe i midten.

Hjertet af badelandet er det store 28 grader varme oplevelses-bassin, der i øvrigt er formet som Østersøen. Her er der mulighed for at svømme ud i det store udendørs bassin, hvor vandet ligeledes er 28 grader varmt. Her er der lavet boblebade langs den ene side af poolen.

Indenfor er der ligeledes et dejligt varmtvands bassin, hvor vandet er 34 grader varmt samt den 30-31 grader varme børnebassin. I loftet skal et laser lysshow genskaber Nordlys. Hele vandlandet har en stor glasfacade ud til Østersøen, hvilket gør, at det næsten virker som om, du svømmer ud i havet.

Fra “Entdeckerbad” er der også adgang til det nye sauna-område ”Vikingelandsbyen”, hvor hele familien kan tage en tur i flere forskellige saunaer og bagefter blive kølet af med et rigtigt Vikingebrusebad.

Hvis du bor i feriecenteret er der fri entre i tre timer om dagen til badelandet, hvilket kunne være mere, men det rækker til det fleste vandhunde.

Vandrutsjebaner

Med blot to vandrutsjebaner kunne de fartglade godt ønske sig mere. Den ene er en 66 meter lange Speed-vandrutsjebane med LED lyseffekter og tidsmåling af turen.

Den anden vandrutsjebane er en næsten 100 meter lang oplevelses-vandrutsjebane, som kan prøves med eller uden badering. Turen byder på masser af lys, skiftende billeder og et væld af LED-effekter, der gør turen til lidt af en oplevelse.

For små børn

Børnene vil helt sikkert elske det lækre børnebassin, hvor vandet er 32 grader varmt og der er etableret mange aktiviteter, så familiens yngste kan lege og eksperimentere med vand.

Sauna og wellness for de voksne

En af nyhederne hos Ostsee Resort Damp er saunalandsbyen Värmland, der den første svedehytte-landsby i Tyskland, hvor bikinier og badebukser er tilladt! Antallet af danske gæster i ferieparken har fået dem til at indse, at vi danskere helst vil i sauna med badetøjet på og det er nu muligt i Värmland, der ovenikøbet er bygget i rigtig vikingetema.

Hvis I virkelig vil forkæle jer selv, bør I prøve det nye, 4.000 m2 store wellness og saunalandskab MareMara. Det er et virkelig gennemført wellness-område med afslappende bade, velgørende massager og afstressende manikure-, pedikure- eller ansigtsbehandlinger.

I alt 8 forskellige saunaer – lige fra romerske og orientalske bade til de klassiske finske og frisiske saunaer. Her er der spabade, urtebade, bassin med havvand, oplevelsesbrusere, fitnesscenter, hvileområder, fodpleje, skønhedssalon, massage og meget mere. Det hele med en fantastisk udsigt over Østersøen – også fra flere af saunaerne.

Som altid i de tyske wellnessområder skal du lade badetøjet blive i omklædningsområdet. Området er textil frei, hvilket dagligt kommer bag på blufærdige danskere. Kun i hvileområdet er det tilladt at tage en morgenkåbe på, i resten af området er det med bare baller. Aldersgrænsen i MareMara er i øvrigt 14 år.

Handicapvenligt badeland

Hele Ostsee Resort Damp har handicap-venlige adgangsforhold, hvilket gør det helt problemfrit for f.eks. kørestolsbrugere at benytte Entdeckerbad.

Udover elevatoren, der løfter kørestolsbrugere og bevægelsesbesværede fra stue-etagen til indgagen på 1. sal, er selve adgangen til bassinet handicap-venlig.

I omklædnings- og baderummene findes badekørestole, som frit kan benyttes i brusebadene og i bassin-områderne. Fra kanten af bassinerne kan bevægelses-besværede ved hjælp af vores mobile lift blive løftet direkte ned i og op ad vandet.

Värmland er også fuldt tilgængelig for bevægelses-besværede, det er dog kun en af de tre sauner, der er tilgængelige for kørestolsbrugere.