DEL

70 km fra Padborg – grænsen – ca 1 timers kørsel
140 km fra Puttgarden – færgen – ca 2 timers kørsel

Ostsee Damp Resort kort fortalt

Blot 70 km syd for den dansk/tyske grænse i byen Damp ligger denne perle af et ferieresort, der byder subtropisk badeland, wellnessområder, restauranter, masser af aktiviteter både ude og inde – og det hele ligger direkte ud til en to km lang sandstrand ud til Østersøen.

Vi har set nærmere på, hvad der venter dig i dette feriecenter, der er det nordligste i Tyskland.

Hotellet er under renovering frem til maj 2020

KLIK HER OG FÅ DE BEDSTE PRISER PÅ ET OPHOLD I OSTSEE DAMP RESORT

Det mere end 40 år gamle feriecenter Ostsee Resort Damp har i mange år stået lidt i skyggen af storebroderen Weissenhauser Strand, hvilket er synd, for Ostsee Resort Damp er på mange måder et mindst ligeså godt tilbud til de danske familier.

Stedet har de seneste år gennemgået en større modernisering og nu er turen kommet til Ostsee Hotel, der er under en omfattende renovering frem til den 15. maj 2020. Det betyder, at der i vinteren 2019/20 og foråret 2020 vil være byggestøj på stedet, og dele af hotellet vil være lukket.

Når det genåbner i midten af maj 2020 vil størstedelen af værelserne være renoverede og fremstå flotte og mere tidsvarende.

De tegninger og billeder vi har set, vil betyde at stedet kommer til at fremstå, som et af de bedste nordtyske famileferiesteder. Stedet domineres af to ikke specielt kønne højhuse, men når man er på området bemærker man dem stort set ikke.

Ostsee Damp Resort badeland

I juni 2014 slog feriecenteret dørene op til det mere end 60 millioner kroner dyre subtropiske vandland Entdeckerbad, som direkte kan oversættes til Opdagelsesbadet.

ostsee resort damp badeland
Det nyrenoverede vandland er perfekt til både romantiske miniferier og familieferie med børn. Foto: Ostsee Resort Damp

Modsat mange andre badelande og ferieresorts, der gerne vil have deres vandland til at ose af palmestrande under sydligere himmelstrøg, er Ostsee Resort Damp gået i den hele anden retning.

De har kigget mod nord og bygget et vandland og wellnessområde inspireret af de nordiske lande og vores vikinger. Resultatet er et stilrent og lækkert badeland med flere pools og en stor klippe i midten.

Hjertet af badelandet er det store 28 grader varme oplevelses-bassin, der i øvrigt er formet som Østersøen. Her er der mulighed for at svømme ud i det store udendørs bassin, hvor vandet ligeledes er 28 grader varmt. Her er der lavet boblebade langs den ene side af poolen.

ostsee resort dam udensørsbassin
Selv på kolde dage er det muligt at svømme uden for i den opvarmede pool, der har direkte forbindelse til det indendørs vandland. Foto: Ostsee Resort Damp

Indenfor er der ligeledes et dejligt varmtvands bassin, hvor vandet er 34 grader varmt samt den 30-31 grader varme børnebassin. I loftet skal et laser lysshow genskaber Nordlys. Hele vandlandet har en stor glasfacade ud til Østersøen, hvilket gør, at det næsten virker som om, du svømmer ud i havet.

Fra “Entdeckerbad” er der også adgang til det nye sauna-område ”Vikingelandsbyen”, hvor hele familien kan tage en tur i flere forskellige saunaer og bagefter blive kølet af med et rigtigt Vikingebrusebad.

Hvis du bor i feriecenteret er der fri entre i tre timer om dagen til badelandet, hvilket kunne være mere, men det rækker til det fleste vandhunde.

Vandrutsjebaner

Med blot to vandrutsjebaner kunne de fart glade godt ønske sig mere. Den ene er en 66 meter lange Speed-vandrutsjebane med LED lyseffekter og tidsmåling af turen.

Den anden vandrutsjebane er en næsten 100 meter lang oplevelses-vandrutsjebane, som kan prøves med eller uden badering. Turen byder på masser af lys, skiftende billeder og et væld af LED-effekter, der gør turen til lidt af en oplevelse.

For små børn

Børnene vil helt sikkert elske det lækre børnebassin, hvor vandet er 32 grader varmt og der er etableret mange aktiviteter, så familiens yngste kan lege og eksperimentere med vand.

ostsee_resort_damp_Entdeckerbad_børnebassin
Der er masser af aktiviteter til familiens yngste i Ostsee Resort Damp. Foto: Ostsee Resort Damp

Sauna og wellness for de voksne

En af nyhederne hos Ostsee Resort Damp er saunalandsbyen Värmland, der den første svedehytte-landsby i Tyskland, hvor bikinier og badebukser er tilladt! Antallet af danske gæster i ferieparken har fået dem til at indse, at vi danskere helst vil i sauna med badetøjet på og det er nu muligt i Värmland, der ovenikøbet er bygget i rigtig vikingetema.

Netop nu er der gratis adgang til Värmland, når du har adgang til Entdeckerbad.

Hvis I virkelig vil forkæle jer selv, bør I prøve det nye, 4.000 m2 store wellness og saunalandskab MareMara. Det er et virkelig gennemført wellness-område med afslappende bade, velgørende massager og afstressende manikure-, pedikure- eller ansigtsbehandlinger.

I alt 8 forskellige saunaer – lige fra romerske og orientalske bade til de klassiske finske og frisiske saunaer. Her er der spabade, urtebade, bassin med havvand, oplevelsesbrusere, fitnesscenter, hvileområder, fodpleje, skønhedssalon, massage og meget mere. Det hele med en fantastisk udsigt over Østersøen – også fra flere af saunaerne.

Som altid i de tyske wellnessområder skal du lade badetøjet blive i omklædningsområdet. Området er textil frei, hvilket dagligt kommer bag på blufærdige danskere. Kun i hvileområdet er det tilladt at tage en morgenkåbe på, i resten af området er det med bare baller. Aldersgrænsen i MareMara er i øvrigt 14 år.

KLIK HER OG FÅ DE BEDSTE PRISER PÅ ET OPHOLD I OSTSEE DAMP RESORT

Handicapvenligt badeland

Hele Ostsee Resort Damp har handicap-venlige adgangsforhold, hvilket gør det helt problemfrit for f.eks. kørestolsbrugere at benytte Entdeckerbad.

Udover elevatoren, der løfter kørestolsbrugere og bevægelsesbesværede fra stue-etagen til indgagen på 1. sal, er selve adgangen til bassinet handicap-venlig.

I omklædnings- og baderummene findes badekørestole, som frit kan benyttes i brusebadene og i bassin-områderne. Fra kanten af bassinerne kan bevægelses-besværede ved hjælp af vores mobile lift blive løftet direkte ned i og op ad vandet.

Värmland er også fuldt tilgængelig for bevægelses-besværede, det er dog kun en af de tre sauner, der er tilgængelige for kørestolsbrugere.

INGEN KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.